News Update :

Εμπλοκή με τον Παπαδήμο

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πολύ κοντά σε ένα οριστικό «όχι» της Νέας Δημοκρατίας για την ανάληψη του αξιώματος του πρωθυπουργού από τον κ. Λουκά Παπαδήμο βρίσκεται η συνεχιζόμενη διμερής διαπραγμάτευση μεταξύ των κομμάτων εξουσίας.


Ο κ. Παπαδήμος βρίσκεται στην Αθήνα από το απόγευμα, ωστόσο δεν έχει γνωστό αν έχει συνομιλήσει ήδη με τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά. Ωστόσο από διαρροές έγινε αντιληπτό πώς οι απαιτήσεις του κ. Παπαδήμου να ορίσει αυτός το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης καθώς και η επιμήκυνση του χρόνου ζωής της κυβέρνησης αυτής σε ένα εξάμηνο και όχι έως την 19η Φεβρουαρίου, προσκρούει στις πραγματικές προθέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


  Αυτές είναι:

α) Eλαχιστοποίηση του πολιτικού κόστους από την στήριξη μιας τέτοιας κυβέρνησης και

  β) Βραχύχρονη κυβερνητική διάρκεια του νέου σχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει το όνομα του κ. Νικηφόρου Διαμαντούρου, Ευρωπαίου Συνηγόρου του Πολίτη. Άλλωστε ψιθυρίζεται ότι ο Σταύρος Δήμας, αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν έχει αποδεχθεί να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα σε ρόλο αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, γίνεται αναφορά και στο όνομα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ., Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου.


Ζούγκλ@
Share this Article on :
 

2011-12 © Copyright Newz Galaxy | Το blog σου... 2011 -2012 | Design by Web Solutions ideas | Published by WinMedia | Powered by Newz Galaxy.