News Update :

Καμμένος: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της… Goldman Sachs και της Τριμερούς!

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Τον τελευταίο καιρό ο Πάνος Καμμένος διαγράφει μία ξεχωριστή πορεία στο πολιτικό σύστημα. Αποτελεί περίπτωση ενός πολιτικού άντρα, ο οποίος δεν διστάζει να πάει κόντρα στην πολιτική ορθότητα. ...
Και λόγω αυτού συσπειρώνει γύρω του μια ευρεία ομάδα ανθρώπων, με διαφορετική πολιτική καταγωγή, που τους συνδέει όμως η αντίθεση στο “πνεύμα των καιρών”, στο πνεύμα της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης των αγορών, που προωθείται από λέσχες τύπου Μπίλντερμπεργκ και “Τριμερούς”. Και δεν είναι μόνο οι τελευταίες ημέρες, που αυτού του είδους οι κουβέντες έχουν γίνει... της μόδας και αυτά που τόσο καιρό λένε οι πατριώτες τα “ανακαλύπτουν” και μεγαλοδημοσιογράφοι που φρόντιζαν πάντα να τα έχουν καλά με το σύστημα.

Εδώ και κάποιους μήνες, ο κ. Καμμένος έχει μεταβληθεί σε “πρώτης γραμμής” πολέμιο αυτών των καταστάσεων. Πάει σχεδόν ένας μήνας από την στιγμή που κατήγγειλε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως “άνθρωπο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ”. Πάει ακόμη περισσότερος καιρός από όταν κατήγγειλε τις οικονομικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ που οδηγούσαν την χώρα μας ακριβώς στις αγκάλες αυτών των λεσχών.

Και με τα όσα είπε χτες στην Βουλή, όταν έφτασε η ώρα να πει την γνώμη του, περί των προγραμματικών διακηρύξεων της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου, ήταν ακριβώς τα ίδια. Κάτι που αν μη τι άλλο τον τιμά ως άνδρα, σε μία χώρα στην οποία φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει λειψανδρία. Γιατί παρόλο που το κόμμα του συμμετέχει στην κυβέρνηση αυτή, αυτός θα την καταψηφίσει.

Από το βήμα της Βουλής

  “Είναι πρωτοφανές σε ένα κοινοβούλιο να συζητούμε συνεχώς για προγραμματικές δηλώσεις για μια Κυβέρνηση που δεν ψηφίστηκε και βρίσκεται εδώ να ανακοινώσει με ίδιους υπουργούς τα ίδια.

Για αυτό το έργο που ακούσαμε χθες χρειάστηκαν 2 ή 3 χρόνια… Λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο πρωθυπουργός, φαίνεται του συνέστησαν να μην είναι εδώ όταν ένας βουλευτής διαφωνεί και δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης”, είπε ο κ. Καμμένος.

Στην συνέχεια απευθύνθηκε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριο Ροντούλη: “Εγώ ξέρω ότι όταν ζευγαρώνουν τα γομάρια με τα γαϊδούρια, κάνουν μουλάρια και δεν αναπαράγονται. Γιατί είμαι ένας βουλευτής που διαφωνεί και δεν δίνει ψήφο παρότι το κόμμα του τη στηρίζει…

”. Και συνέχισε: “Ποια εμπιστοσύνη μπορούμε να δείξουμε σε ένα Πρωθυπουργό για τον οποίο η Monde αναφέρει ότι ο Λ. Παπαδήμος είναι από τους αρχιτέκτονες της Goldman Sachs, όπου δούλευε και ο κ. Παπακωνσταντίνου; Να δούμε εάν θα λειτουργήσει ως Πρωθυπουργός.

Αν κρατήσει πατριωτική στάση έχει καλώς, αν πράξει όσα στην τριμερή, τότε οδηγούν στην απαξία των πολιτικών και στην καταρράκωση κάθε θρησκείας”. Και ο κ. Καμμένος κατέληξε: “Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Σας καλώ να αναλογιστούμε ότι ίσως είμαστε η τελευταία Βουλή. Γιατί η επόμενη Βουλή έχει συμφωνηθεί να γίνει με λίστα κι εμείς δεν θα είμαστε σε λίστα.

” Ο Καμμένος είχε προαναγγείλει την απόφασή του

Ηδη από την Δευτέρα είχε εμφανιστεί αμετακίνητος στις θέσεις του μιλώντας στον Flash και το Νίκο Ευαγγελάτο. Ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε σκληρά λόγια και είπε ότι ο κ.Σαμαράς εκβιάστηκε από κάποιους προκειμένου να πει το ναι στην κυβέρνηση συνεργασίας.

“Είμαι αποφασισμένος να πάω και σπίτι μου αν χρειαστεί. Δεν θα συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις και να δεσμεύσω τις επόμενες γενιές. Να με διαγράψουν. Γιατί δεν με διαγράφουν από τώρα; Αν θέλουν να νομιμοποιήσουν το πρώτο μνημόνιο ας με διαγράψουν. Είμαι βέβαιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς εκβιάστηκε και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Τον εκβίασαν δημόσια. Όταν έβγαινε ο κ. Παπαχελάς και του έλεγε ότι θα είναι υπεύθυνος για την χρεοκοπία της χώρας αν δεν συναινέσει δεν είναι εκβιασμός; Δεν υπέκυψε όμως αφού είπε ότι δεν θα υπογράψει”.

«Σε στηρίζω, αλλά δεν ψηφίζω» είπε στον Σαμαρά

Μετά τις δηλώσεις Καμμένου στην Βουλή, αρκετοί ήταν αυτοί που περίμεναν την διαγραφή του, μόλις άλλωστε λίγες ώρες μετά την διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη, για δηλώσεις που πολλοί πίστευαν ότι είχαν ως στόχο τον Πάνο Καμμένο και παρόλο που ο πρώτος δήλωσε ότι δεν αφορούσαν βουλευτές τα όσα είπε περί... σταγονιδίων.

Και όταν μαθεύτηκε ότι θα είχε προσωπική συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι ο κ. Καμμένος θα ήταν με το ένα πόδι εκτός ΝΔ. Και πράγματι χτες το μεσημέρι, ο κ. Καμμένος είχε σύντομη συνάντηση, στα γραφεία της Συγγρού, με τον Αντώνη Σαμαρά. Φέρεται να του είπε πως τον στηρίζει, παραμένει μαζί του, δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να ψηφίσει τη νέα κυβέρνηση.

Δεν ακολούθησε κάποια ανακοίνωση διαγραφής του. Οπότε υποθέτουμε ότι ο κ. Σαμαράς επέλεξε να “επικροτήσει” διά της σιωπής την στάση του κ. Καμμένου, κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι προς μια ευρεία μάζα της δεξιάς η οποία βρίσκεται στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο και η οποία επί του παρόντος δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί από κανένα από τα κόμματα που αυτή την στιγμή βρίσκονται στην Βουλή.

Ίσως ο κ. Καμμένος, με την επίμονη και σταθερή στάση του, αποδεικνύεται σε μία “χρυσή εφεδρεία” του πρώην κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πέρα όμως από τα καθαρά πολιτικά – κομματικά συμφέροντα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το ότι υπάρχει ένας άνθρωπος στην χώρα αυτή που παραμένει σταθερός στην γνώμη του, ακόμη και όταν το κόμμα στο οποίο ανήκει ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική πορεία.

Και παραμένει σταθερός εξαρχής, όχι όπως στην περίπτωση των διαφόρων ΠΑΣΟΚων οι οποίοι πήδαγαν σαν τα ποντίκια από το πλοίο που έβλεπαν να βουλιάζει, μέσω της ανεξαρτητοποίησης ή της παραίτησης. Και όταν μάλιστα κρατά την άποψη αυτή σε μία εποχή που σχεδόν όλο το μηντιακό κατεστημένο έχει “προσκυνήσει” ως μοναδική λύση την επιλογή της συγκυβέρνησης υπό τον Παπαδήμο και οι πολιτικοί ακολούθησαν τα κελεύσματά του.

Μπορεί ο κ. Καμμένος την εποχή αυτή να κάνει πολλούς εχθρούς στον πολιτικό κόσμο. Είτε εντός είτε εκτός του στρατοπέδου στο οποίο ανήκει. Κάνει όμως και πολλούς φίλους και σε σημεία μάλιστα που ίσως ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί.


elora.gr
Share this Article on :
 

2011-12 © Copyright Newz Galaxy | Το blog σου... 2011 -2012 | Design by Web Solutions ideas | Published by WinMedia | Powered by Newz Galaxy.