News Update :

Συνεχίζεται το θρίλερ για το «κούρεμα»

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζεται και σήμερα το θρίλερ γύρω από το κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων,
καθώς παρά τη μαραθώνια συνάντηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, Τσάρλς Νταλάρα, με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Ευ. Βενιζέλο, πολλά θέματα παραμένουν ανοιχτά.



Βασικό αγκάθι, όπως έγραψε το star.gr και σε προηγούμενες αναρτήσεις, παραμένει το επιτόκιο των νέων ομολόγων, ιδιαίτερα μετά τις πιέσεις που ασκούν η Γερμανία και άλλες χώρες μα ΑΑΑ για μεγαλύτερη μείωσή του.


Για το λόγο αυτό, πληροφορίες θέλουν τον κ Νταλάρα να μεταβαίνει στο Παρίσι για να συζητήσει και να κάμψει αυτές τις απαιτήσεις των ισχυρών της ΕΕ, καθώς για τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων επιτόκιο μικρότερο από το μεσοσταθμικό 4,2%, φέρνει χασούρα πάνω από 70% και ισοδυναμεί με χρεωκοπία.


Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Παρασκευής πάντως ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι διαπραγματεύεσεις συνεχίζονται και το Σάββατο, ενώ το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) ανακοίνωσε ότι η συμφωνία για την ανταλλαγή ομολόγων πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της και κάλεσε όλες τις πλευρές να δράσουν «αποφασιστικά», ώστε να κλείσουν όλα τα θέματα.


star.gr
Share this Article on :
 

2011-12 © Copyright Newz Galaxy | Το blog σου... 2011 -2012 | Design by Web Solutions ideas | Published by WinMedia | Powered by Newz Galaxy.