News Update :

Ο… τουρκολάγνος Μπουτάρης θέλει να τοποθετήσει το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Αριστοτέλους!

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ottoman Heritage Tour».


Ο κ. Μπουτάρης σχεδιάζει επίσης, σε συνεργασία με άλλους δήμους, να ανακαινίσει οθωμανικά τζαμιά και κτήρια και να οργανώσει ξενάγηση οθωμανικής κληρονομιάς.

Οι Τούρκοι τουρίστες αποτέλεσαν μια ελπίδα για τη βυθισμένη στα χρέη Ελλάδα με τον διπλασιασμό τους σε σχέση με πέρυσι, καθώς ανήλθαν σε 150.000.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως παλιότερα ποτέ δεν είχε η πόλη τη φιλοσοφία μιας «τουριστικής πόλης» και δήλωσε: «Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μάς ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα.

Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την οθωμανική κληρονομιά».

Η Οθωμανική κληρονομιά του Μπουτάρη Δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο Γιάννης Μπουτάρης έχει “κρύψει” ποτέ την ιδεολογία του. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

  Ήδη από τον Ιανουάριο, ο Μπουτάρης έλεγε ότι φιλοδοξεί να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη τουριστικό προορισμό πρώτης γραμμής. Λίγες ημέρες μόνο μετά την ανάδειξη του στο δημαρχιακό θώκο, τόνιζε ότι “ έχει στοχεύσει σε αγορές που μπορεί να αυξήσει το τουριστικό ρεύμα άρδην βγάζοντας την από το καβούκι στο οποίο είχε κλειστεί επί δεκαετίες.

Οι γείτονες Τούρκοι αφενός, οι Ισραηλινοί αφετέρου. Καθόλου δεν θα πρέπει λοιπόν, να διαμαρτυρόμαστε για τα όσα πρόκειται να κάνει ή να μην κάνει ο κ. Μπουτάρης. Αντιθέτως θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τηρεί τις υποσχέσεις του.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην νοοτροπία των ανθρώπων που βγάζει ως Δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη. Στην μικρή αυτή πλειοψηφία των Θεσσαλονικιών οι οποίοι τον έβγαλαν πρώτο. Αλλά και στις επιλογές των αντιπάλων του, οι οποίοι φρόντισαν να του “προσφέρουν” την νίκη στο πιάτο.

Ο κ. Μπουτάρης είναι το κλασσικό υπόδειγμα του υπέρμαχου του πολυπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης. Είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να εφαρμόσει στην πράξη όλες τις θεωρίες που υπάρχουν γύρω από αυτές τις έννοιες. Το ότι η είδηση αυτή – ανεξαρτήτως του εάν τελικά θα επαληθευτεί – έχει ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου αποτελεί φυσικά σημάδι άμυνας σε αυτά τα σχέδια. Το ότι τόσοι πολλοί “σοκαρίστηκαν” από την είδηση αποτελεί σημάδι υγείας στην ελληνική κοινωνία. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχουν αρκετά υγιή κύτταρα στην Ελληνική κοινωνία, που θα υποχρεώσουν τον κ. Μπουτάρη να ανακρούσει πρύμναν.

elora.gr
Share this Article on :
 

2011-12 © Copyright Newz Galaxy | Το blog σου... 2011 -2012 | Design by Web Solutions ideas | Published by WinMedia | Powered by Newz Galaxy.